Född Rödhårig


Marianne Tedenstad Wagemyr


Maj 2020    Självbiografi   304s   Inbunden     
ISBN 978-91-88177-03-2


Bokens baksida berättar nog vad köparen bör veta:


Drama och komedi, inte bara på scenen utan även privat. Marianne bjuder frikostigt läsaren att följa med från barndomens idyll i Småland, via Drama Centre i London, till ett kreativt teaterliv i Sverige.

Längs vägen mötte hon kärleken Nicke och de skapade Apolloteatern i Täby. Den blev en samlingsplats för både publik och artister – en mix av unga aktörer och flera av våra mest namnkunniga skådespelare.


Eller, vad säger Marianne själv om boken i dess förord?


Kära barn och kanske några till: här kommer boken med anekdoter ur ett liv som pågått i sjuttio år! Jag började skriva en blogg med kåserier om tankar jag bar på. Den fick snart drygt hundra följare, vilket triggade mig att fortsätta. Mitt under en av mina ommöblerings-euforier tappade jag ut en hel låda med gamla foton över golvet. Fotografierna väckte minnen till liv och jag började skriva ner dem och lägga ut texter och bilder på bloggen. Jag tänkte att det kunde vara roligt för barnen att läsa i framtiden. Inläggen blev längre och längre, samtidigt som jag blev gladare och gladare. Rena terapin att skriva om allt, att liksom göra upp med sig själv. Saker som hade gnagt inom mig bearbetades, och ju mer jag skrev desto fler minnen kom till mig.

  – Skriv en bok! När kommer den? Det här borde ges ut i bokform!


Till slut lyssnade jag på mina följares uppmaningar. Skrev om – drog ner – skrev mer, och här kommer boken. Bloggen är ett minne blott. Det är ändå något visst med tryckt text på papper.

Mitt mål är att innehållet ska vara lätt att ta till sig, lite som en soffbordsbok med bilder och korta kapitel som man kan läsa eller bara bläddra igenom när andan faller på. Ett liv – många berättelser. Trevlig läsning!

Åter startsidan.

Rödhårig b7
bokbild b6
Vid altaret
Jag sminkar Nicke
Nalen Stjärnorna
Pierce
BosseP

<== När du har läst boken, visst vill du ge Marianne en hälsning, eller kanske recensera boken?

Här ser du ett urval av inkomna recensioner:

Köp gärna makarnas böcker tillsammans för ett specialpris!