Lill-Snoddas från Ljusne


Nicke Wagemyr

berättat för

Marianne Tedenstad WagemyrDecember 2022    Tidsdokument   248s   Inbunden     
ISBN 978-91-88177-08-7


Bokens baksida ger lite förhandstips:


I denna memoarbok beskriver Nicke sina vägar och villovägar innan han sprang in i armarna på sin blivande fru Marianne.


Är det tiden i Handelsflottan som baksidan åsyftar? Eller året med Älvsnabben jorden runt måhända? Eller att han varit frontfigur och sångare i dansbandet BoBoz? Ja, läs och titta på fotona, så får man veta allt som hände innan "träffedagen".


Från dag ett ville de springa åt samma håll både privat och yrkesmässigt. De skapade Apollo-teatern i Täby där de satte upp pjäser med både lokala och nationella stjärnor. Nicke har spelat många roller i Täby, men även som frilansare på teatrarna i Stockholm och i övriga landet.


Det mesta om familjelivet och deras teatersuccér har hustrun Marianne berättat om i sina memoarer Född Rödhårig. Men här i sin egen bok filosoferar Nicke mycket över livet, och ger exempel på egen poesi. Han är så mycket mer än en sång & dansman. Ett tydlig exempel härpå är när han nu i mogen ålder fyller Roslags-kyrkor med genom att sjunga sin barndom. Eller sina soloturnéer, må det vara Vreeswijk eller Sinatra!


Många tycker nog att det bästa med boken är när Nicke tar med läsaren på en lång minneskavalkad, där de allra flesta scenframträdandena är med på bild.


Trevlig läsning!


Åter startsidan.


P.S. Det där med den riktige schlagersångaren och bandyspelaren Snoddas: Nicke har faktiskt mött honom i en bandymatch, vars resultat står på sidan 25.Pris: 280 kr inkl.frakt.

Köp gärna makarnas böcker tillsammans för ett specialpris!